Сілезький університет (Польща) акронім US

Заснований у 1968 році, Сілезький університет, який наразі нараховує 12 факультетів та міждисциплінарних центрів, більше 35 000 студентів та 2000 наукових співробітників, є одним із найбільших вищих навчальних закладів у Польщі. Інтернаціоналізація науки і освіти є одним із пріоритетних напрямків розвитку університету, який співпрацює з більше ніж 300 ВНЗ з усього світу та бере активну участь у програмах за фінансової підтримки ЄС, включаючи Erasmus та рамкові програми (в якості партнера і координатора). Факультет етнології та педагогічних наук налічує 79 співробітників і близьких 5000 студентів. Факультет співпрацює з вітчизняними та зарубіжними науково-дослідними інститутами, включаючи численні університети з Чехії, Словаччини, Австрії, Нідерландів, Іспанії, Португалії, Великобританії тощо. Особлива увага приділяється дослідженням у галузі ІКТ, методології електронного навчання, міжкультурних компетенцій, соціалізації та формування ідентичності в соціальних, освітніх і культурних умов для розвитку і виховання дітей та молоді. На Факультеті створено платформу для дистанційного навчання (http://el2.us.edu.pl/weinoe).

Представники:

Євгенія Смірнова-Трибульська, завідувач кафедри гуманітарної освіти та наук підтримуючих педагогіку Факультету етнології і освітніх наук, доцент, доктор хабілітованний, координатор проекту.

Ева Огродська-Мазур, заступник декана з наукової роботи та міжнародного співробітництва Факультету етнології і освітніх наук, доцент, доктор хабілітованний.

Анна Гайджиця, PhD, член польсько-чеського наукового товариства, член Асоціації з підтримки міжнародної освіти.